برگ کاهو :•: به اندازه کافی
آب گوشت :•: یک تا دو لیوان
کره :•: 50 گرم
برنج پخته شده :•: 400 گرم
رب گوجه فرنگی :•: دو قاشق غذا خوری
آب لیمو :•: دو قاشق غذا خوری
گوشت چرخ کرده :•: 500 گرم
سبزی مخصوص دلمه :•: 400 گرم پاک شده و خرد شده
نمک ، فلفل و زرد چوبه :•: به میزان دلخواه
برگ کاهو :•: به اندازه کافی
روغن هسته انگور ، کره یا روغن زیتون :•: به اندازه کافی
برنج پخته شده :•: 200 گرم
لپه پخته شده :•: 200 گرم
رب گوجه فرنگی :•: دو قاشق غذا خوری
آب لیمو :•: دو قاشق غذا خوری
قارچ :•: 400 گرم
فلفل دلمه ای قرمز :•: یک عدد کوچک
فلفل دلمه ای سبز :•: یک عدد کوچک
نمک ، فلفل و زردچوبه :•: به اندازه دلخواه
ابتدا مقداری پیاز داغ درست می کنیم گوشت چرخ کرده را داخل آن سرخ می کنیم و نمک و فلفل و زردچوبه را به میزان دلخواه اضافه می کنیم حال در ظرف دیگری سبزی دلمه را کاملا تفت می دهیم و به گوشت اضافه می کنیم رب گوجه فرنگی را در اندکی آب حل کرده و به مایه اضافه می کنیم همچنین لپه پخته شده و برنج پخته را اضافه می کنیم و مواد را هم می زنیم تا یکدست و کاملا مخلوط شوند
فلفل ها و قارچ ها را می شوییم و ریز خرد می کنیم سپس آنها را در روغن کاملا تفت می دهیم و رب گوجه فرنگی را نیز اضافه کرده و تفت می دهیم نمک و فلفل و زردچوبه را نیز اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم حال برنج و لپه پخته شده را اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا یک دست شود
با ذکر بسم الله الرحمن الرحیم آشپزی رو آغاز می کنیم ابتدا نوع پیچیدن و پخت دلمه کاهو که در هر دو مشترک است را آموزش می دهیم و سپس به پخت مایه درون دلمه هر دو نوع می پردازیم
ابتدا کاهوها را می شوییم برگ های آن را بدقت جدا می کنیم همان طور که خیس کف قابلمه می چینیم با کمی آب نمک می گذاریم یکی دو قُل بزند تا برگ ها نرم شوند سپس آنها را در آبکش می ریزیم تا آب آن کشیده شود
توجه داشته باشید فقط یکی دو قُل ، چون بیشتر از آن باعث پارگی برگ ها می شود بعد برگ ها ی بزرگ را دولا و برگ های کوچک را دوتا دوتا داخل هم قرار می دهیم و از مایه دلمه یک قاشق غذا خوری داخل برگ می ریزیم دو طرف برگ ها را ابتدا به داخل و سپس آن را مانند بقچه یا رولی محکم می پیچیم
سپس دلمه های آماده شده را در قابلمه نزدیک هم می چینیم طوری که فاصله ای بین آنها نباشد تا از باز شدن دلمه ها جلوگیری کنیم داخل ظرف را کمی آب گوشت یا سبزیجات ، کره یا روغن ، فلفل و آب لیمو اضافه می کنیم و می گذاریم حدود نیم ساعت بپزد و آبش کشیده شود و حال آنها را می کشیم و به دلخواه تزیین می کنیم
سبزی مخصوص دلمه از تره ، جعفری ، شوید ، گشنیز و ترخان تشکیل شده است