آموزش شیرینی پزی و دستور تهیه نان شیرمال ترکی اصل در منزل
آرد :•: 6-5 فنجان
روغن :•: 3/2 فنجان
زرده تخم مرغ :•: 2 عدد
شیر :•: 1 فنجان
شکر :•: 3/2 فنجان
خمیر مایه :•: 1 قاشق سوپخوری
نمک :•: 1 قاشق چایخوری
آب ولرم :•: به مقدار کافی
زنجبیل در صورت تمایل :•: 1 قاشق چایخوری
کنجد :•: 3/1 فنجان
کره و شیر :•: کمی
آموزش شیرینی پزی و دستور تهیه نان شیرمال ترکی اصل در منزل
مایع خمیر و یک قاشق مرباخوری از شکر را در شیر گرم حل کرده و می گذاریم تا کاملاً پف کند. آرد را در ظرف بزرگی ریخته، روغن، شکر، زرده تخم مرغ و در صورت تمایل زنجبیل را هم به افزوده و آب را به تدریج به آن اضافه کرده و مخلوط را خوب به هم می زنیم، که خمیر به دست آمده نرم باشد.
5 یا 6 دقیقه خمیر را خوب ورز داده و آن را به 4 یا 6 قسمت مساوی تقسیم و گلوله، گلوله می کنیم. روی خمیر را می پوشانیم، تا جا بیفتد. سپس سینی فر را کمی چرب کرده و با وردنه هر یک از گلوله ها را به قطر یک و نیم سانتی متر پهن و به شکل بیضی در می آوریم.
آن را در سینی فر قرار داده و با قالب گرد روی خمیر را نقش می دهیم. کنجد و زرده تخم مرغ را با یک قاشق مرباخوری مخلوط کرده و روی خمیر می مالیم. سینی را در وسط فر با حرارت 350 درجه گذاشته، تا نان پخته و طلایی شود.
سپس سینی را از فر خارج کرده، نان را بگذارید کمی سرد شود، بعد روی آن کمی شیرمی پاشیم و کره می مالیم، که نان براق و نرم شود. نان ها را دو به دو از پشت به هم می چسبانیم و در داخل نایلون می گذاریم، تا خشک نشوند.
آموزش شیرینی پزی و دستور تهیه نان فطیر اراکی در منزل
آب گرم :•: نصف پیمانه
آرد :•: 4 پیمانه
آب ولرم :•: 2 پیمانه
نمک :•: یک قاشق چایخوری
شکر :•: 1/2-1 قاشق چایخوری
پودر خمیر ترش :•: 2 قاشق چایخوری
روغن مایع :•: یک قاشق سوپخوری
کنجد :•: مقدرای (برای تزئین)
گردو خرد شده :•: یک پیمانه
دارچین :•: 2 قاشق سوپخوری
شکر :•: 1/2 پیمانه
آموزش شیرینی پزی و دستور تهیه نان فطیر اراکی در منزل
آب گرم، پودر خمیر ترش و یک قاشق چایخوری شکر را در ظرفی پلاستیکی بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس در جای نسبتا گرمی به مدت پنج الی 10 دقیقه قرار دهید تا پف کنید. شکر، نمک و آب ولرم را همراه با یک پیمانه آرد مخلوط کنید، به مایه اضافه و مخلوط کنید. 10 دقیقه استراحت دهید. سپس روغن مایع را اضافه کنید .
باقی مانده آرد را به تدریج اضافه کنید و خوب ورز دهید. در حدی که خمیر به دست نچسبد. توجه داشته باشید که اگر خمیر به دست چسبید، کمی آرد و روغن مایع مازاد بر پیمانه های داده شده، اضافه کنید تا چسبندگی از بین برود.
در مقابل هر یک سوم پیمانه آرد مازاد، یک قاشق سوپخوری روغن مایع اضافه کنید .خمیر را به مدت دو ساعت در جای نسبتا گرمی قرار دهید و روی خمیر را با پارچه تمیزی پوشانید تا زمانی که حجم آن دو برابر شود. فر را روی 350 درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود .
گلوله هایی از خمیر درست کنید. روی سطح صافی مقداری آرد پاشیده، یک گلوله را کمی با وردنه باز کنید. گردو، دارچین و شکر را با هم مخلوط کرده و مقداری از مخلوط را وسط نان فطیر قرار داده، لبه های نان را روی مخلوط بیاورید و سپس پهن کنید، در سینی چرب شده قرار دهید و بگذارید ده دقیقه بماند .
روی خمیر نان فطیر را روغن بمالید و کنجد روی آن پاشید. سینی فر را به مدت بیست و پنج الی سی دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا فطیرها پخته شوند .
ارگ کریم خان در مرکز شهر شیراز قرار دارد. این ارگ در دوره سلطنت سلسله زندیه ساخته شدهاست و پس از اینکه کریم خان زند شیراز را به عنوان پایتخت خود و این مکان را بهعنوان مکان زندگی خود انتخاب کرد، به ارگ کریمخان معروف شد. در زمان سلطنت سلسله پهلوی از ارگ کریم خان بهعنوان زندان استفاده شد که آسیبهایی به آن وارد شدهاست. در سال ۱۳۵۰ این ارگ به اداره فرهنگ و هنر وقت واگذار شد. این بنای بزرگ اکنون زیر نظر سازمان میراث فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اداره میشود و از چند سال پیش کار مرمت این بنا آغاز شدهاست تا به عنوان موزه بزرگ فارس مورد استفاده قرار گیرد.
ساخت ارگ کریم خان بین سالهای ۱۷۶۶ و ۱۷۶۷ میلادی انجام شد و کریمخان بهترین معماران زمان خود را جهت ساخت آن بکار گرفت. او همچنین بهترین مصالح را از داخل و خارج کشور تهیه و ساخت بنا را بهسرعت تمام کرد. این بنا در دوره زندیه بهعنوان محل استقرار حکومت و در دوره قاجاریه بهعنوان محل زندگی فرمانداران محلی استفاده میشد. عبدالحسین میرزا فرمانفرما حکمران فارس، دستور به بازسازی مینیاتورهای نقاشی شده در این بنا داد.
بنای ارگ ترکیبی از دو معماری مسکونی و نظامی است. بخش درونی ارگ با ایوانها و اتاقهای نقاشی شده، آبنماها و باغچهها از ظرافت خاصی برخوردار است. سه ضلع شمال، جنوب و غرب هر یک دارای یک ایوان و شش اتاق مسکونی در دو طرف آن است. ضلع شرقی شامل حمام خصوصی و برخی امکانات خدماتی است.
برج و باروی چهارگانه به انضمام خندقی که سابقاً دور آن حفر شده بود نیز نقش دفاعی بنا را بر عهده داشتهاند. ضخامت دیوارها در پایه ۳ متر و در بالا ۸/۲ متر است. ارتفاع برجها نیز ۱۵ متر میباشد و از آجر ساخته شدهاند.
در زمان سلسله پهلوی از ارگ بهعنوان زندان استفاده شد. در سال ۱۳۵۰ این ارگ به اداره فرهنگ و هنر وقت واگذار شد. این بنای عظیم اکنون تحت نظارت سازمان میراث فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اداره می شود و از چند سال پیش کار مرمت این بنا آغاز شده است تا به عنوان موزه بزرگ فارس مورد استفاده قرار گیرد.
عکس های دیدنی از موزه ارگ کریم خانی در شیراز استان فارس
نمکستان » برای مشاهده ی فال روزانه روز تولد خود ، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید
امروز می خواهید هر طور شده به اهداف تان دست پیدا کنید، حتی اگر چیزی مانع راه تان شود باز هم ادامه خواهید داد. اما بدانید که مقابله ی مستقیم بهترین راهکار برای رویارویی با موانع نیست. اگرچه میل شدیدی به اهداف تان دارید، اما به شما توصیه می شود که خیلی به خودتان سخت نگیرید. به جای این که همه ی انرژی های خود را مصرف کنید، بهتر است حالا که فرصت دارید کمی استراحت کنید.
اگر در مسیر آرزوهای تان قرار گرفته اید، این رفتار سرسختانه ی شما به دردتان خواهد خورد. اما اگر واقعیت های پیرامون تان را نادیده بگیرید، ممکن است دچار مشکلات بزرگی شوید. شاید لازم باشد که از دوستان تان کمک بگیرید تا شما را به مسیر درست هدایت کنند. یادتان باشد که مشورت های سازنده ی همکاران تان را نشنیده نگیرید و سعی کنید همه ی نظرات را بشنوید. ممکن است از یک منبعی که فکرش را هم نمی کنید بهترین توصیه ها را بگیرید.
شاید فکر کنید که به وسیله ی شرایط پیرامون تان که از کنترل شما خارج است محدود شده اید، زیرا نمی توانید راهی پیدا کنید تا خلاقیت تان را نشان دهید. باید افکارتان را با محدودیت هایی که دارید مطابقت دهید. حتی اگر دیگران سعی می کنند که شما را محدود نمایند، می توانید بر همان فرصت های اندکی که دارید تمرکز کنید تا مسیرتان را پیش ببرید.
اگر امروز با کسی برخورد کردید که مسیرتان با هم جور نبود شاید عصبانی شوید. از این که می بینید دیگران انتظار دارند برنامه هایتان را به خاطر همراهی با آن ها کنار بگذارید به شدت ناراحت می شوید. ممکن است سعی کنید که احساسات واقعی تان را پنهان نمایید و همراهی شان کنید، اما این راهکار در طولانی مدت نمی تواند رضایت شما را جلب کند. عقل تان را به کار بیندازید و با کسی همراه شوید که بهترین مسیر را انتخاب کرده است.
پافشاری روی مشکلات حل نشده ممکن است به پیچیدگی های روابط تان دامن بزند. می دانید که باید با تغییرات همراه شوید، اما احساس می کنید که برای به فرمان درآوردن امور باید بر گذشته تکیه کنید. یاد بگیرید که احساسات تان را بدون عقده بیان کنید. هرچه بیشتر منطقی باشید و از عقل تان کمک بگیرید، بیشتر می توانید مسایل پیرامون تان را کنترل کنید.
در فکر یک سفر معنوی هستید که البته باید تنها به سوی آن بروید. به دنبال راهی هستید تا قدرت تان را به همه نشان دهید، اما شرایط کنونی مطابق میل تان پیش نخواهند رفت. حواس تان باشد که برای همراه کردن دیگران با خودتان به آن ها فشار نیاورید. اگر در درون خودتان به جستجو بپردازید می توانید قدرت از دست رفته تان را بازیابید.
امروز باید به طرف مقابل تان اجازه دهید که دقیقاً از احساسات تان باخبر شود، وگرنه خودتان اذیت خواهید شد. شاید مجبور شوید همه ی اطلاعات حاضر را به صورت همه جانبه بررسی کنید، اما به قدرت تجزیه و تحلیل خود شک نکنید. فعلاً به فکر برنامه ریزی برای مرحله ی بعد نباشید. در زمان حال زندگی کنید و توجه به احساسات تان را فراموش نکنید. این راهکار می تواند تأثیر قابل ملاحظه ای بر آینده ی شما داشته باشد.
امروز بعد از مدت ها به آن حمایت عاطفی که انتظارش را می کشیدید دست خواهید یافت. اصلاً به این فکر نکنید که آیا دیگران همراهی تان خواهند کرد یا نه، فقط حواس تان باشد که تغییرات را به حاشیه نرانید. با این که فشار زیادی را احساس می کنید، اما به نظرتان می آید که دنیا با شما صمیمی تر شده است. بهتر است فعلاً به سراغ مسایل حل نشده در روابط تان نروید، در عوض حواس تان باشد که با موج شدید تغییرات درست مواجه شوید و تعادل تان را حفظ کنید.
اکنون فرصت های زیادی پیش روی تان قرار گرفته اند و به همین خاطر نمی توانید به استراحت بپردازید، زیرا بیشتر این مسیرها شما را به ماجراجویی دعوت می کنند. به نظر می رسد که وظایف زیادی بر دوش ندارید، زیرا موضوعات جدی زیادی در برنامه ی کاری تان وجود ندارد. ممکن است بخشی از اطلاعات مهم را نادیده بگیرید. اکنون باید فرصتی پیدا کنید تا اوقات تان را به آسودگی بگذرانید. یادتان نرود که نعماتی را که در اختیار دارید شکرگزار باشید.
از این که واقعیت ها را به خوبی در نظر دارید راضی هستید. به این فکر می کنید که چه وقت قدم بعدی تان را بردارید و دقیقاً کجا پا بگذارید. شاید شک و تردیدهای زیادی به سراغ تان بیاید، اما اگر فقط به اهداف تان فکر کنید مشکلات حل خواهد شد. تنبلی را کنار بگذارید و تا دیر نشده دست به کار شوید.
همیشه وقتی باید تصمیمی بگیرید بهتر است به عقل تان رجوع کنید، اما حالا اوضاع فرق کرده است. به دنبال راهی هستید تا روابط تان را با شخص خاصی صمیمی تر کنید، به همین خاطر شاید دل تان بخواهد بعضی حقایق را نادیده بگیرید. ممکن است تصمیم بگیرید که مخالفت را کنار بگذارید، اما شاید شدت احساسات اذیت تان کند. یادتان باشد که نیازی نیست همه ی اسرارتان را فاش کنید. بدانید که اکنون بهترین فرصت برای واقعی کردن آرزوهای تان است.
امروز بهتر است برای پیشبرد برنامه هایتان دیگران را نیز با خود همراه کنید. بدانید که بازی گروهی می تواند اوقات خوش و لذت بخشی را برای تان رقم بزند. سعی کنید به شک و تردید نیفتید و ترس از شکست را کنار بگذارید تا بتوانید رویاهای تان را به واقعیت تبدیل کنید. دوستان و همکاران تان می توانند در آینده ی شما نقش مؤثری داشته باشند. خودتان را باور داشته باشید و بدانید که همه چیز ممکن است.
آموزش شیرینی پزی و دستور تهیه کیک گردویی خوشمزه در منزل
تخم مرغ جدا شده :: 6 عدد
کره :: 200 میلی لیتر
شکر :: ¼ پیمانه
آرد الک شده :: 2 و یک دوم پیمانه
بیکینگ پودر :: یک و یک چهارم قاشق غذاخوری
وانیل :: به میزان کافی
شیر :: یک پیمانه
گردوی خرد شده :: یک دوم پیمانه
آموزش شیرینی پزی و دستور تهیه کیک گردویی خوشمزه در منزل
کره و شکر را میزنیم تا سفید شود زرده های تخم مرغ را نیز یا فاصله مخلوط کرده می زنیم. آرد، بیکینگ پودر، وانیل، شیر را نیز بتدریج داخل مایه کرده بزنید. گردو را اضافه کنید. سفیده تخم مرغ را بزنید تا سفت شود بصورت دورانی با مواد قاطی کنید. در حرارت 170 درجه 45 دقیقه بپزد.