نمکستان : عکس جالب از مهدی ماهانی در صف نانوایی سنگک و بربری ، در ادامه این تصویر را مشاهده نمایید
مهدی ماهانی با انتشار این تصویر نوشت : رفقا دقت کردید نان بربرى و سنگَک در ماه رمضون یه مزه دیگه ایى داره …خیلى مى چسبه…بعد از سالها امروز دوباره مزه صف ایستادن براى نُون رو تجربه کردم تمام مدت با بوى فضاى نانوایى داشتم خودم رو سیر مى کردم …رفقا مخلصم التماس دعا
نمکستان » برای این پست آموزش طرز تهیه نان بربری کنجدی را آماده کرده ایم برای مشاهده دستور آشپزی ، این پست را دنبال کنید
برای تهیه نان بربری در خانه، یک بسته خمیر مایه را با یک فنجان آب گرم و یک قاشق چایخوری شکر مخلوط کنید. سپس آن را کناری گذاشته و اجازه دهید تا پف کند. سپس دو فنجان آب گرم و یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید.
حال آرد را به آرامی به ترکیب بالا اضافه کنید تا خمیر یک دستی حاصل شود. مقدار آرد مورد نیاز هشت فنجان یا بیشتر است. هنگام کار برای اینکه خمیر به دست نچسبید، دو قاشق غذاخوری روغن و یا کره آب شده را به آن اضافه کرده و سپس بقیه آرد را به آن بیفزایید تا خمیر از دیواره های کاسه جدا شود.
روی یک سطح صاف آرد پاشیده و خمیر را روی آن باز کنید تا نرم و کشدار شود. خمیر را کمی چرب کرده روی آن را با حوله پوشانده و آن را برای مدت چهار ساعت در محل گرم و تاریک قرار دهید. سپس خمیر را برعکس کرده روی آن را پوشانده و بگذارید تا دو ساعت دیگر بماند. پس از آن خمیر را به ۱۲ قسمت مساوی تقسیم کرده و آنها را به شکل بیضی باز کنید.
فر را از قبل با درجه حرارت ۲۶۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. ته خمیرها را در آرد گندم یا ذرت گذاشته و سپس روی کاغذ شیرینی پزی قرار دهید. روی نان ها را کمی کنجد پاشیده و آنها را برای مدت هشت الی ۱۲ دقیقه درون فر قرار دهید تا نان ها طلایی شوند.
جعفری خرد شده :•: نصف پیمانه
گوشت مرغ :•: 300 گرم
سیب زمینی :•: 2 عدد
گردو :•: یک پیمانه
بادام :•: نصف پیمانه
ماست چکیده :•: نصف پیمانه
خلال پسته :•: نصف پیمانه
برنج آب پز شده :•: یک پیمانه
گوشت چرخ کرده :•: 300 گرم
پیاز سرخ کرده :•: 4 قاشق غذا خوری
تخم مرغ :•: 5 عدد
زعفران دم کرده :•: یک قاشق غذا خوری
فلفل دلمه :•: 1 عدد کوچک
هویج خرد شده :•: 2 عدد
کرفس :•: 2 ساقه
برگ بو :•: 1 قاشق مربا خوری
دارچین :•: به میزان لازم
زرد چوبه :•: به میزان لازم
نمک و فلفل :•: به میزان لازم
با ذکر بسم الله الرحمن الرحیم آشپزی رو آغاز می کنیم. گوشت مرغ را با هویج و کرفس و مقداری آب داخل یک قابلمه متوسط می ریزیم تا بپزد.در همین حین کمی نمک و برگ بو را به آن اضافه می کنیم و می گذاریم تا سرد شود
سپس گوشت چرخ کرده را جدا با پیاز و فلفل دلمه و رب گوجه فرنگی سرخ می کنیم و می گذاریم تا سرد شود.سپس سیب زمینی ها را بصورت نگینی خرد می کنیم و در تابه سرخ می کنیم و می گذاریم تا سرد شود
تخم مرغ ها را می زنیم و بعد ماست چکیده را با آن مخلوط می کنیم سپس گردو ، بادام و پسته را خرد می کنیم و به مایه اضافه می کنیم.بعد تمام موادمان را با هم مخلوط می کنیم و برنج پخته شده را به آن اضافه می کنیم و زعفران را هم به مواد اضافه می کنیم
در همین حین ادویه و نمک و فلفل رو به مواد کوکو اضافه می کنیم.بعد تابه مناسبی را روی شعله قرار می دهیم و مایه کوکو را داخل آن سرخ می کنیم.توجه داشته باشید بعد از سرخ شدن لایه زیرین کوکو آنرا برگردانید تا روی کوکو هم خوب سرخ شود
پیاز :•: یک عدد
تخم مرغ :•: 4 عدد
سس گوجه :•: 3 قاشق غذا خوری
ماکارونی فرم دار :•: 250 گرم
روغن :•: 250 گرم
سوسیس :•: 250 گرم
فلفل دلمه ای :•: 100 گرم
فلفل و نمک :•: به میزان لازم
آب :•: به میزان لازم
با ذکر بسم الله الرحمن الرحیم آشپزی رو آغاز می کنیم.ابتدا ماکارونی های فرم دار را در یک قابلمه متوسط می ریزیم.قابلمه را تا نیمه آب می کنیم و می گذاریم روی شعله تا جوش بخورد در همین حین 2 قاشق غذاخوری نمک هم به آن اضافه نمایید
زمانی که ماکارانی فرم دار حالت خشکی خود را از دست داد و نرم شده بود آن را در آبکش می ریزیم و آبکش می کنیم.یک تکه از ماکارانی فرم دار را مزه می کنیم اگر شور بود یکبار دیگر آبکشی می کنیم.سپس ماکارانی را رها می کنیم تا خنک شود در این حین چند بار آبکش را تکان می دهیم تا ماکارانی ها به یکدیگر نچسبند
پیاز را خرد می کنیم و در روغن تفت می دهیم و فلفل دلمه ای را هم بصورت خلالی خرد کرد می کنیم و با پیاز تفت می دهیم.سپس سوسیس ها خرد می کنیم و به پیاز و فلفل دلمه ای اضافه می کنیم و تفت می دهیم.در این هنگام سس گوجه ، نمک و فلفل را اضافه می کنیم و مواد خوب تفت می دهیم سپس مواد را رها می کنیم تا خنک شود
حالا نوبت به ساخت مایه کوکو می رسد تمام مواد را با ماکارانی مخلوط می کنیم و تخم مرغ ها نیز اضاف می کنیم.مواد کوکو را آنقدر مخلوط می کنیم تا یکدست و صاف شود.تابه مناسبی روی شعله قرار می دهیم و بعد از داغ شدن روغن مایه کوکو را داخل آن می ریزیم و روی مایه کوکو را با پشت قاشق صاف می کنیم . پس از سرخ شدن سمت زیرین کوکو آن را بر می گردانیم تا سمت بالایی کوکو هم سرخ شود
دلمه خوراکی در خاورمیانه و مناطق اطراف آن مانند بالکان، قفقاز، روسیه و آسیای مرکزی است. دلمه کلمه ای ترکی به معنی «پُرشده»است. دلمه را میتوان با برگ انگور ، فلفل دلمه، کدو ، گوجه فرنگی و بادمجان درست کرد.
سبزی دلمه برگ مو شامل پیازچه ، گشنیز ، شوید ، تره و مرزه می باشد.
سبزی دلمه بادمجان شامل تره ، جعفری ، گشنیز ، شوید ، ریحان ، پیازچه ، نعناع ، تر خان و مرزه می باشد.
سبزی دلمه فلفل دلمه ای شامل تره ، جعفری ، شوید ، ریحان ، مرزه ، ترخون و نعنا می باشد.