دستور آشپزی و طرز پخت آش انار خوشمزه و مجلسی شب چله
آب :•: 3 لیوان
پیاز :•: 1 عدد
نخود :•: 1 پیمانه
لوبیا چیتی :•: 1 پیمانه
آب انار :•: 2 لیتر
برنج :•: نصف پیمانه
سبزی آش :•: 1 کیلوگرم
انار :•: 2 پیمانه
پیاز داغ :•: نصف پیمانه
سیر داغ :•: یک چهارم پیمانه
گوشت چرخ کرده :•: 250 گرم
کاری :•: 1 قاشق چای خوری
نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، فلفل سیاه :•: به مقدار لازم
سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید و اسفناج می باشد.
دستور آشپزی و طرز پخت آش انار خوشمزه و مجلسی شب چله
برای تهیه آش انار ابتدا نخود و لوبیا را تا یک شبانه روز در کاسه ای بریزید و روی آن آب بریزید تا خیس بخورد و چندین بار آب کاسه را عوض کنید تا نفخ آنها از بین برود.
و سپس حبوبات را در قابلمه ای بریزید و روی آن آب بگیرید و قابلمه را روی اجاق روشن قرار دهید تا حبوبات کاملا مغز پخت شوند.
در قابلمه ای دیگر پیاز و سیر داغی را که از قبل آماده کرده اید را بریزید و آب انار و آب و نمک و فلفل سیاه و قرمز را نیز بیفزایید و قابلمه را روی شعله با حرارت زیاد بگذارید تا مواد بجوش بیایند.
سبزی آشی را با دقت پاک کنید و بشورید و در آبکش بگذارید تا آب اضافیش خارج شود یا پارچه ای تمیز که آب را بخودش بگیرد روی پیشخوان پهن کنید و سبزی ها را روی آن بریزید
تا در زمان کمتری آب سبزیها برود و در خرد کن آنها را خرد کنید. یا راحت تر اینکه سبزی آشی آماده از مکان های معتبر خریداری کنید.
سپس نخود و لوبیا پخته شده آش انار را با سبزی خرد شده و برنج را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و تامل کنید تا سبزی ها خوب پخته ونرم شوند و بعد انار را اضافه کنید تا آش جابیفتد.
پیاز را پوست بگیرید و با گوشت چرخ کرده ورز دهید و نمک ،فلفل،کاری،زردچوبه نیز به روی گوشت بپاشید و حسابی ورز دهیدو بشکل دایره ای یا کوفته قلقلی در بیاورید گوشتها را و در کمی آرد بغلتانید و در تابه ای روغن بریزید و کوفته قلقلی ها را در روغن بریزید و تفت دهید
اگر دوست دارید برای تزیین استفاده کنید بهتر است سرخ کنید و در آش انار بریزید و پس از 10 دقیقه بعد در ظرف مورد نظرتان آش را بریزید و با دانه های انار یا کوفته قلقلی ها تزیین کنید و نوش جان کنید.
آش انار را می توانید مثل آش رشته یا آش جو علاوه بر تزیین با دانه های انار و گوشت های قلقلی با پیاز داغ نیز تزیین نمایید. این آش بیشتر در زمستان پخته می شود.