پاتوق 86

سرگرمی و تفریحی

پاتوق 86

سرگرمی و تفریحی

سود و زیان های نوشیدن دوغ

دوغ

این نوشیدنی برخلاف آبمیوه‌های صنعتی و نوشابه‌های گازدار برای کودکان بالای یک سال مناسب بوده و می‌تواند پروتئین، چربی، ویتامین‌هایB ، D، کلسیم و همچنین آب مورد نیاز بدن را تا حدودی تامین کند.

دوغ به دلیل طبیعت سرد، علائم گرمازدگی، خستگی و عطش را التیام بخشیده و مانند ماست، حاوی میکروارگانیسم‌های زنده و مفیدی است که از رشد و تکثیر بسیاری از باکتری‌های مضر در دستگاه گوارش جلوگیری می‌کند.

معمولا دوغ را به روش سنتی و صنعتی تهیه می‌کنند. در روش سنتی یا روستایی ماست را به همراه آب در مُشک یا کیسه‌های پوستی می‌ریزند و تکان می‌دهند وبر اثر ضربات وارده دوغ حاصل می‌شود.

در این روش به دلیل آن که نظافت کیسه‌های پوستی مشکل است احتمال آلودگی میکروبی در فرآورده حاصله زیاد است. به این جهت توصیه می‌شود دوغ را به صورت صنعتی یا خانگی تهیه کنید. در صنعت، ماست را با میزان مناسبی آب در تانک‌های مجهز به همزن مخلوط کرده و بعد از اختلاط کامل آن را با رعایت موازین بهداشتی سرد و بسته‌بندی می‌کنند. این نوشیدنی به دلیل آن که در دمای گرم محیط و در برابر فساد مقاوم است نیاز به هیچ نگهدارنده مصنوعی نداشته و مصرف آن برای افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند، مناسب است.

البته دوغ صنعتی خالی از اشکال نیست. این نوشیدنی سرشار از نمک بوده و برای مبتلایان به فشار خون بالا، بیماران قلبی ـ عروقی و کسانی که دچار نارسایی کلیوی هستند بسیار مضر است. بنابراین برای آن که این افراد از مصرف این نوشیدنی مفید بی‌‌بهره نمانند، بهتر است در منزل و به صورت خانگی آن را تهیه کنند.

معمولا برخی افراد جهت ترش و گازدارشدن این نوشیدنی آن را در دمای محیط نگهداری می‌کنند. این روش نگهداری برای سلامت افراد مشکلی ایجاد نخواهد کرد. این نوشیدنی به طور طبیعی حاوی باکتری‌های مولد اسید لاکتیک و همچنین مخمرهای مولد گاز است که در دمای محیط فعال‌تر و باعث ایجاد طعم اسیدی و گازی می‌شوند.

اما بد نیست بدانید اگر در این روش نگهداری آنزیم‌های تجزیه‌کننده پروتئین فعال شوند دوغ آلوده به کپک شده و بلافاصله تغییر رنگ و مزه داده و تاریخ انقضای آن سریع‌تر از آنچه روی بطری نوشته شده فرا می‌رسد که استفاده از آن توصیه نمی‌شود. بنابراین بهترین روش برای ماندگاری مطلوب دوغ نگهداری آن در دمای یخچال است. دوغ اگر به وسیله گاز CO2 گازدار شود مضرات گاز افزوده‌شده به آن مانند نوشابه‌های گازدار خواهد بود.

اغلب برای طعم‌دارکردن دوغ از نعنا، پونه، کاکوتی یا گلبرگ‌های خردشده گل‌محمدی و برخی عرقیات استفاده می‌شود که علاوه بر ایجاد طعم خوشایند، بر خواص درمانی دوغ می‌افزاید.

دوغ حاوی نعنا و پونه، به ترشح شیره معده و هضم غذا کمک می‌کند و نفخ حاصل از دوغ را رفع و دل پیچه را التیام می‌بخشد. این دوغ خنک‌کننده محیط دهان بوده و به گردش هر چه بهتر خون کمک کرده، مجاری گوارشی را ضدعفونی و برای رفع سکسکه و اسهال ناشی از گرمی هوا نافع و به عملکرد مطلوب کبد کمک می‌کند. دوغ حاوی کاکوتی، مقوی قلب و معده بوده و مسکن سردردهای ناشی از گرمی هواست و به دلیل خاصیت ضدعفونی‌کنندگی، کرم‌کش قوی بوده و خلط‌آور خوبی است و برای التیام علائم رماتیسم نافع است. دیگر خواص دوغ کاکوتی شبیه به دوغ نعناست.
دوغ حاوی گلبرگ‌های گل‌محمدی بسیار معطر، مقوی قلب و کبد و اعصاب، آرام‌بخش و نشاط‌آور بوده و برای تنظیم عملکرد دستگاه گوارش نافع و رفع کننده بوی بد دهان است.

*توصیه‌ها

*‌ مصرف دوغ به عنوان یک نوشیدنی سالم به همراه غذا در ماه‌های گرم سال توصیه می‌شود.

*‌ مصرف بیش از حد دوغ می‌تواند تعادل بدن را از وضعیت عادی خارج کند.

دوغ گاز دار خوشمزه آبعلی

دوغ گاز دار خوشمزه آبعلی

دوغ گاز دار , طرز تهیه دوغ گاز دار , درست کردن دوغ گاز دار خانگی

آموزش دستور تهیه و مواد لازم دوغ گاز دار سالم و خوشمزه در منزل

مواد لازم دوغ گاز دار

ماست :•: به میزان دلخواه

آب :•: دو برابر ماست

قند :•: 2 حبه

نمک :•: به میزان کافی

لیموناد,طرز تهیه لیموناد,دستور درست کردن لیموناد طبیعی

دوغ گاز دار با ماست , دوغ گاز دار با شیر , دوغ گاز دار در خانه , چگونه دوغ گازدار درست کنیم , دوغ گاز دار آبعلی , دوغ گاز دار طبیعی

آموزش دستور تهیه و مواد لازم دوغ گاز دار سالم و خوشمزه در منزل

طرز تهیه دوغ گاز دار

برای آماده کردن دوغ گاز دار ابتدا باید ماست ترش داشته باشیم . اگر ماستتان ترش نیست آن را 2 روز در بیرون از یخچال بگذارید. ماست ترش را تا جایی هم میزنیم که کاملا شکل براقی به خود بگیرد. سپس 2 برابر ماست به آن آب اضافه میکنید و هر مقدار که دوست دارید داخل آن نمک بریزید.

برای گازدار شدن دوغ خانگی تنها نیاز است به 2 حبه قند ، که به آن می افزاییم . به هیچ وجه برای بیشتر گازدار کردن دوغ از تعداد حبه قند بیشتری استفاده نکنید و دوغ را در ظرفی ریخته و در آن را محکم میبندید.

تا 15 دقیقه مداوم تکانش دهید و آن را در تا یک هفته در هوای آزاد قرار دهید. پس از یک هفته میتوانید از دوغ  آماده شده استفاده کنید. برای خوش طعمتر شدن دوغ گازدار میتوان از پودر موسیر و عرقیاتی مانند نعناع که عطر ویژه ای به دوغ میدهند استفاده شود.

از این نوشیدنی مفید و پر فایده و در عین حال گوارا و خوش طعم می توانید در کنار غذاهای سنتی ایرانی مثل آبگوشت و یا کباب کوبیده استفاده کنید و لذت خوردن این غذاها را با دوغ خانگی خود دوچندان کنید.

شربت به لیمو,طرز تهیه شربت به لیمو,دستور درست کردن شربت به لیمو

آموزش طرز تهیه دوغ گاز دار طبیعی و خوشمزه با ماست در خانه

ترشی سالاد فصل بادمجان

ترشی سالاد فصل بادمجان

مواد لازم:

بادمجان ……………………….۲ کیلوگرم
سیر ……………………………۲ بوته متوسط
فلفل سبز شیرین …………….۱۰ عدد متوسط
نعنا و گشنیز……………………هر کدام ۳ قاشق غذاخوری
تخم گشنیز سائیده شده……..۱ قاشق غذاخوری
سیاهدانه ……………………..۱ قاشق غذاخوری
نمک ……………………………۱ قاشق غذاخوری
برگ گلپر ……………………… ۱ قاشق غذاخوری
گلپر سائیده شده …………… ۱ قاشق غذاخوری
سرکه انگور …………………….به میزان لازم

طرز تهیه

بادمجان را شسته و با پوست به صورت مکعبی خرد کنید و در قابلمه بریزید و روی آن را با سرکه پوشانده و با حرارت متوسط بپزید.

وقتی بادمجان پخت ؛ فلفل سبز را نیز خرد کرده و به آن اضافه کنید و بگذارید تا نرم شود.

سپس شعله را خاموش کرده و اجازه دهید تا مواد سرد شود.

در این فاصله سیر و سبزیجات معطر را خرد کنید.

پس از سرد شدن بادمجان، همه مواد به غیر از سرکه را اضافه و مخلوط کنید و به ظروف مورد نظر منتقل کنید.

به همین سادگی

نکات مهم:

چون مواد این ترشی پخته شده هستند نیاز به سرکه ندارد. ولی اگر پس از مخلوط کردن مواد احساس کردید ترشی شما خشک است و سرکه آن کم است اندکی سرکه اضافه کنید.

یکی دو روز بعد از تهیه ترشی میتوانید آن را مصرف کنید.

اگر فلفل سبزتان تند بود ۴-۵ عدد کافی است.

میتوانید به جای سبزیجات معطر از نعناع خشک استفاده کنید.

اگر به سبزی چوقاق دسترسی دارید ، از ۳ قاشق چوقاق + یک قاشق نعناع و یک قاشق گشنیز استفاده کنید.

راز خوش طعمی این ترشی در کنار ادویه جات، به پخته شدن بادمجان در سرکه است.

 ظرفی که انتخاب می کنید بایستی ظرف شیشه ای با درب محکم باشد.

همین طور ظرف کاملاً تمیز و خشک باشد چون هر گونه رطوبتی باعث خرابی ترشی و عمر کوتاه آن خواهد شد.

ترشی را در یخچال نگهداری کنید.

 

نوش جان …


ترشی سالاد فصل با گوجه

ترشی سالاد فصل با گوجه

ترشی سالاد فصل , طرز تهیه ترشی سالاد فصل , درست کردن ترشی سالاد فصل مشهدی

آموزش تهیه ترشی و دستور تهیه ترشی سالاد فصل خوشمزه و مجلسی در منزل

مواد لازم ترشی سالاد فصل

گل کلم :•: 3 لیوان خرد کرده

هویج :•: 2  لیوان خرد کرده

 کرفس :•: 2 لیوان خرد کرده

 سیر :•: 6 حبه

 گوجه فرنگی :•: 3 کیلو

 فلفل سبز تند :•: 6 عدد

 سرکه سفید :•: 3 لیوان به ازای یک کیلو گوجه

 نمک و زرد چوبه :•: 3 قاشق غذاخوری

ترشی بادمجان شکم پر تبریزی , طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر جنوبی , دستور ترشی بادمجان شکم پر شمالی

ترشی سالاد فصل با رب گوجه , ترشی سالاد فصل با لوبیا سبز , ترشی سالاد فصل با گوجه , ترشی سالاد فصل خوشمزه , ترشی سالاد فصل شور مشهدی

آموزش تهیه ترشی و دستور تهیه ترشی سالاد فصل خوشمزه و مجلسی در منزل

طرز تهیه ترشی سالاد فصل

برای تهیه ترشی سالاد فصل ابتدا گوجه فرنگی ها را میشورید سپس با چاقو در قطعات بزرگ برش میدهید و در ظرف پلاستیکی  قرار میدهید و اندکی نمک به آن می افزایید با دست گوجه ها را خوب و مداوم چنگ میزنید

سپس 15 ساعت صبر میکنید تا گوجه به همان شکل  در جای خنک بماند.پس از آنکه 15 ساعت گذشت گوجه ها را از صافی رد میکنید و درون قابلمه ای میریزید و روی شعله اجاق قرار میدهید تا حرارت ببیند و بجوشد به مقداری که آب آن تبخیرشود و بصورت مایعی نیمه غلیظ شبیه رب گوجه فرنگی در بیاید.

سپس گل کلم و هویج و کرفس را تمیز میشوریم و میگذاریم آبشان برود وخردشان میکنیم و در داخل قابلمه ای که گوجه فرنگی ها در آن در حال جوشیدن هستند.زمانی که جوش آخر را برای نیمه غلیظ شدن گوجه دارد میزند.

گل کلم،هویج،کرفس خرد شده را میریزید،تا جایی که کمی مواد خرد شده حرارت ببینند کافی است،؛بعد نمک و زردچوبه و اگر دوست دارید ادویه ترشی و اندکی سرکه مقداری که شل نشود درون قابلمه بریزیدودر آخر زیر شعله را خاموش کنید

حبه سیر ها را نیز به مواد اضافه کنید و اگر دوست دارید ترشی سالاد فصل حسابی تند شود فلفل سبزها را برش دهید و به داخل مواد اضافه کنید اگر نه بصورت درسته آنها را داخل مواد بندازید و فرصت دهید تا ترشی سرد شود

داخل ظرف مورد نظرتان بریزید و در آن محکم ببندید و بمدت 2تا3هفته زمان میبرد تا ترشی فصل سالاد حسابی جا بیفتد ونوش جان کنید. برای دستور تهیه سالاد فصل هم می توانید به منوی کناری سایت قسمت آشپزی مراجعه نمایید.

ترشی فلفل دلمه ای,طرز تهیه ترشی فلفل دلمه ای,ترشی فلفل دلمه ای شکم پر

آموزش طرز تهیه ترشی سالاد فصل زمستانی خوشمزه و مجلسی

دستور پخت آبگوشت سنتی

آبگوشت

آبگوشت

طرز تهیه : نخود و لوبیا را از شب قبل در اب خیس کنید. گوشت را همراه چربی و استخوان به همراه نخود و لوبیا و 1 عدد از پیازها ، 3 حبه سیر و گوجه فرنگی های که پوست گرفته اید در ظرف مناسبی بریزید و شش برابر حجم آنها آب از قبل جوشیده سرد اضافه کنید.

اگر از ظرف مخصوص دیزی استفاده میکنید حتما از شعله پخش کن استفاده کنید ( این ظرف زمان پخت را طولانی تر ولی طعم دیزی را بهتر و جا افتاده تر میکند ) ، بعد از حدود یک ساعت و نیم فلفل سبز ها را به دیزی اضافه کنید ، در تمام مراحل پخت دقت کنید که شعله زیر ظرف ملایم باشد تا غذا ارام ارام جا بیفتد.

دیزی سنگی

یک ساعت بعد از اضافه کردن فلفل ، سیب زمینی ها را داخل غذا بریزید ، پیازی که اول به غذا اضافه کردید از ظرف خارج کنید و دور بیندازید سپس چربی گوشت را نیز از ظرف خارج کرده و به همراه یک عدد پیاز باقیمانده خوب بکوبید و داخل غذا بریزید.

وقتی گوشت و نخود و لوبیا نرم و پخته شدند میتوانید نمک و فلفل سیاه را به غذا اضافه کنید. در صورتی که غذای شما رنگ دلخواه را نداشت میتوانید از یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی سرخ شده در کمی روغن داخل غذا استفاده کنید. هر چه زمان پخت دیزی طولانی تر باشد غذایی جا افتاده تر و خوش رنگ تر خواهید داشت.

آبگوشت آبگوشت آبگوشت آبگوشت آبگوشت آبگوشت آبگوشت